ESCOLA D'ESQUÍ I SNOWBOARD AL PALLARS SOBIRÁ

Què és i a qui s’adreça?  

El programa ESPORT BLANC ESCOLAR (EBE) s'emmarca en el desplegament de les línies i plans d'acció del Pla Estratègic dels Esports d'Hivern a Catalunya 2012-2022. Per part de la Generalitat de Catalunya, les unitats encarregades de portar a terme el seu desenvolupament són, el Consell Català de l'Esport (CCE) del Departament de Presidència i la Direcció General d'Educació Primària (DGEP) del Departament d'Ensenyament amb la coordinació dels Consells Esportius i la Federació Catalana d'Esports d'Hivern. 

El programa Esport Blanc Escolar és la primera iniciativa portada a terme per promocionar i popularitzar els esports d’hivern a Catalunya. Té l’objectiu d’impulsar la iniciació i el coneixement dels esports d’hivern en la població infantil de 3r i 4t de primària de les comarques pirinenques. 

 

Quins objectius té? 

· Educar, mitjançant l’esport, a respectar, gaudir, conviure, estimar i conèixer les nostres muntanyes amb la complicitat dels docents i dels tècnics d’esport. 

· Fomentar l'adquisició d'habilitats físiques bàsiques mitjançant les diferents modalitats d’esports de neu. 

· Impulsar el desenvolupament bàsic de l’agilitat, l'equilibri i la coordinació fent ús d’eines de joc i de l’estímul de la pràctica lúdica. 

· Potenciar les capacitats físiques i les llibertats fonamentals del moviment dels esports d'hivern. 

 

Quins continguts treballa? 

El programa combina educació, esport i natura, i proposa una activitat de formació poliesportiva en esports d’hivern i medi natural, en el marc curricular de l’àrea d’Educació Física, i amb un tractament interdisciplinari. Els continguts són treballats, tant prèviament a les sessions pràctiques pel professorat de les diferents escoles, com a les sessions de neu pel personal tècnic d’esports d’hivern. 

 

 

L´Escola d´Esquí Pallars Sobirà i l´Esport Blanc Escolar 

Des de la implementació del programa a les comarques pallareses, la escola i els nostres professors han estat elegits com a responsables en el desenvolupament tècnic de l´esport blanc escolar, gaudint any rere any d’una experiència que va més enllà de l’ensenyament tècnic. El coneixement del territori, la companyia, l’educació i respecte al medi natural son part del programa que compartim amb un alumnat de mirada il·lusionant, on les espurnes dels seus ulls ens conviden a millorar com a tècnics esportius.

 

   

Esquí

 

Surf de Neu

 

 

 

 

AE PALLARS SOBIRÀ Tlf: 638453248  |  escolaesquipallarssobira@hotmail.es